Halaman

Rabu, 31 Ogos 2011

Bila Dah Lama Tak Menulis

Sebenarnya saya sering bertanya pada diri saya sendiri bila nak mula menulis lagi. Bila nak tulis artikel baru. Kenapa dah lama tak menulis. Soalan-soalan macam ni sering bermain-main dalam fikiran saya sehingga saya terfikir lama sangat dah ni tak menulis. Cubalah buat sesuatu.

Tapi gitulah, tak buat apa-apa pun… terbiar macam tu je… walaupun idea-idea baru yang datang dengan tiba-tiba... tu pun dibiarkan begitu sahaja sampai ia hilang dan luput dari ingatan. Maka, oleh sebab itu blog saya kelihatan terbiar, tak terurus, kaku, beku dan sebagainya.

Saya merasakan bahawa menulis ni suatu perkara yang menggerakkan, menjadi hidup pada sebuah blog yang sentiasa dikemaskini dengan artikel-artikel baru dari semasa ke semasa.

Blog yang sentiasa update ni ibarat sebuah rumah yang berpenghuni. Bila rumah tu ada penghuni tentu rumah tu nampak ceria, bersih, cantik, indah, elok, terurus, kukuh dan sebagainya.

Samalah juga macam air sungai yang mengalir nampak tenang, segar, cantik dan bersih. Berbeza dengan air yang bertakung, lama-kelamaan akan menjadi kotor dan busuk.

Rupa-rupanya hampir lapan bulan saya dah tak update dengan artikel yang baru. Saya rasa suatu tempoh yang agak lama juga tu.

Lepas pada ni kena rajin lagi la menulis. Ya, saya mesti rajin menulis. Mmm, macam sekarang ni pun saya rasa dah takde point lagi nak tulis apa. Jadi, setakat ni dulu la yang ingin saya kongsikan kepada anda semua. Tapi, saya rasa ok la walaupun tulis sikit pun daripada tak buat apa-apa.

Tiada ulasan:

Terima Kasih Kerana Sudi Mengunjungi Ke Blog Saya. Lain Kali Singgahlah Lagi!